RBU Labudovi

7. međunarodna biciklijada NP Una 2016. (07.08.2016)

Teško mi je napisati objavu prisječajući se unazad koji tjedan. Ipak u slučaju 7. međunarodne biciklijade u Bihaću to neće biti problem. Kao što ste mogli vidjeti ovo je blog u kojem pišem razna događanja na biciklu uz Sisačke Labudove. Ekipa je pre dobra i stvarno nemam niti jedne i najmanje ružne ili negativne riječi za napisati.

U svakom slučaju na ovoj ruti prihvatili su me kao svojeg te im se opet zahvaljujem a kako je to sve izgledalo možete vidjeti u ovom članku.

Sve pripreme krenule su 06.08. (subota) uz hladni Pan. Nekoliko slika od subote možete vidjeti u slijedećoj galeriji. Naravno prvo je dogovoren raspored prijevoznih vozila, zatim plan kretanja usputnih stanica te svih sitnih detalja da bi se posramila i vojna logistika. Sve je bilo spremno za odlazak u susjednu BiH.

np una, biciklijada

Vjerojatno smo na taj dan (07.08.2016) uz nekoliko videa uslikali preko 500 slika ali previše je toga za ugurati u jedan post. Jedna od “ozbiljnih” stanica koja nije mogla promaknuti bila je i Bosanska Otoka te kafić Papo koja bi trebala biti obavezna stanica svakog prolaznika (no to je jedna druga priča koja će biti ispričana u analima ovog bloga u nekom sasvim drugom članku). Od nedjelje 07.08. i samog dana biciklijade u galeriju sam postavio nekoliko slika naših naslikavanja i uživanja u ovoj prirodnoj oazi.

Dakle, stigli smo i u Bihać u kojem nismo imali previše vremena za naslikavanja jer smo stigli nekako na knap pa smo brzinski obavili jutarnji ritual na trgu u ispijanju kave i krenuli na trg koje je bilo startno odredište naše male / velike avanture. Lupili smo i jednu zajedničku sliku koja nije uglavljena u samoj galeriji nego je slika za sebe – jedna lijepa uspomena na odlično proveden dan.

Kao što sam napomenuo start je bio u Bihaću sa trga sa kojeg smo krenuli sa nekoliko minuta kašnjenja zbog saobračajke na našoj ruti. Oko 300tinjak biciklista krenulo je na jednu od težih dionica koje sam odvezao do sada. Ako se ne varam nekih 8 km zanimljivog uspona glavnom cestom sa koje smo se odvojili na makadam prema nacionalnom parku Štrbački Buk. Nekoliko kilometara spusta kroz makadam ne može ostaviti ravnodušnim niti naj tvrdokornije srce. Predivna priroda i odlično off road spuštanje bilo je jedno predivno iskustvo za sve koji vole takvu vrstu staze. Taj put ostao je u sjeni jer zbog našeg divljanja nismo baš uhvatili previše slika jedne takve prirode (da, znam, taj dio trebalo je odvesti lagano uživajući u prirodi ali je adrenalin napravio svoje pa smo u nekim dijelovima guštali na 45+ km/h preko makadama ili bolje rečeno stijena 🙂 )

Poslije kompletne biciklijade potrpali smo bicikle u kamion, kombije pa i vlak koji nas je prevozio nazad do Bihaća. Vlak…. e to je već malo drugačija priča. Takvo nešto nisam doživio nikad a vjerojatno ću doživjeti samo ako opet slijedeće godine dođem na reprizu. Preko 200 biciklista družilo se cijelim putem do Bihaća na dva otvorena vagona dizelke uz “prekomjerno” ispijanje pive do posljednje sekunde putovanja. Pjesma, druženje i jednostavno uživanje nešto je što bi trebalo ponoviti svake godine.

Za kraj ostao je još jedan video uradak koji je prvi u mojoj “režiji” i ne ponosim se njime ali mi je bio zanimljiv za pogledati i izrezati neke dijelove te barem na neki način omogućiti svima koji nisu bili u prilici vidjeti kako je to barem na kratko izgledalo na 7. međunarodnoj biciklijadi NP Una 2016.

Odgovori